Barber (barberare) är en modern version av den traditionella barbershopen som från början av 1700-talet varit männens motsvarighet till damfrisörsalong. Ett ställe där både klippning, rakning och ofta även både tandvård och sjukvård tillhandahölls. I dag arbetar barberstylisten främst med korta hårstilar som kräver mycket precision och noggrannhet – både för män och kvinnor.

Att klippa ett kort hår eller göra ett coolt skalpmönster är en konstform i sig. Det är svårt att korrigera om något skulle bli fel. Tänk på att frisörer och stylister ofta har sin egen mentala bild av hur olika klippningar och stilar ser ut. Det är inte säkert att den bilden stämmer överens med din. För att få önskvärt resultat är det därför extra viktigt att du tydligt kommunicerar med din barber om vad det är du önskar. Det allra bästa är om du kan ta med en bild på den frisyr eller det mönster du vill ha.

En barber cut kan ta allt mellan 20 min och två timmar. Vi rekommenderar att du träffar din barber var 3-6 vecka. Vi har drop-in, så du är alltid välkommen, men det är alltid att föredra att du bokar tid om du vill ha avancerade skalpmönster och klippningar som tar mer än 30 min.

Självklart har vi högklassiga produkter i salongen och on-line som vänder sig till dig med en barber-cut.

Välkommen!