Rakpermanent
Rakpermanent – eller relaxer som det också kallas – är en process som gör krulligt hår mjukt. Hur mjukt, ”hanterbart” och rakt slutresultatet blir, beror helt och hållet på hur tufft krull du hade till att börja med.

Innan man startar processen skyddas huden runt håret. Sedan utför vi en liten test för att se vilken permanentstyrka som passar bäst för just ditt hår. I håret tillsätter vi sedan ett skyddande medel som gör att håret behåller så mycket naturligt fukt som möjligt. Skyddet minimerar också risken för att håret ska bli överprocessat.

Rakpermanent är skonsammast för hår som inte genomgått några kemiska processer eller färgats på minst 2 månader. Det är väldigt viktigt att ditt hår är friskt, ”utvilat” och håller en god kvalité innan du rakpermanentar dig. Alla hår kan inte bli spikraka. Har du riktigt tufft krull kan det ta ett par gånger innan du får önskat resultat. Vi hjälper dig med ett realistiskt mål.

Det tar mellan 1-2 timmar att utföra en rakpermanent beroende på din hårkvalitet. Vi rekommenderar att rakpermanent görs var 6:e till var 8:e vecka. Det är viktigt att du sköter din permanent. Vi har produkterna och råden som gör att du får ett långvarigt resultat.

Vet du om att du är överkänslig mot kemikalier över lag, hårfärg eller väteperoxid är risken stor att du inte tål behandlingen. Du ska då INTE göra en rakpermanent. Hör istället med oss så vi kan rekommendera ett bra alternativ till dig.

PS. Eftersom det är starka kemikalier som används, gör vi normalt inte rakpermanent på barn under 10 år. Det finns dock andra jättebra metoder för barn. Fråga oss!

Välkommen!